Pırasa kayganası tarifi

Pırasa kayganası tarifi merak ediliyor. Özellikle pırasa sevenler için harika bir ara sıcak olabilir. İşte akşam menüsüne nefis pırasa kayganası tarifi ve malzemeleri...

Pırasa kayganası tarifi sevilen ara sıcaklar arasında yer alıyor. Peki, pırasa kayganası nasıl yapılır?

Evde bulunan malzemelerle hazırlanan pırasa kayganasını ara öğünlerinizde ya da yemekten önce tüketebilirsiniz.

PIRASA KAYGANASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yumurta

1 kilo pırasa

Yarım çay bardağı mısır unu

2 dilim bayat ekmek içi

Tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

İsteğe göre baharat

PIRASA KAYGANASI TARİFİ

Pırasa kayganası tarifi için önce pırasaları yıkayın ve doğrayın.

Pırasaları haşlayın ve süzün, başka bir kaba alın.

Pırasalara yumurtayı, mısır ununu, küçük küçük koparılmış bayat ekmek içini ve tuzu ekleyin ve karıştırın.

Tereyağını tavada eritin. Ardından harcı tavaya incecik yayın. Kısık ateşte kızartın.

Bir kapak yardımıyla ters çevirerek pişirin. Pırasa Kayganası hazır. Afiyet olsun...

Kolay meze yoğurtlu acuka nasıl yapılır?

Bir Viyana esintisi: Elmalı Strudel