Canan Karatay pilav yiyen erkekleri uyardı! Herkesin sorunu dikkat!

Birçok erkek yemek menüsünde pilavı tercih eder. Çorbası, kebabı, yemeği, tatlısı değişebilir ama pilav hep olur. Canan Karatay, pilav yiyen erkeklerde kellik sorunu olduğunu belirtiyor. Peki, ama neden? İşte pilavla gelen kellik sorununun detayları…

Son yıllarda erkeklerin önemli sorunlarından biri de kellik. Peki, bunun pilav yemekle alakalı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Zira Canan Karatay'a göre pilav erkeklerde saç dökülmesine neden oluyor.

Pilav en çok sevdiğimiz yemeklerden biri. Özellikle erkekler hiç yemek olmasa dahi pilavla doymayı tercih eder. Kelliğin insülin eksikliğiyle bağlantılı olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, D vitamini ve Omega 3 yetersizliğinin de kelliğe yol açtığını söylüyor.

PİLAV KELLİK YAPAR MI?

Pirincin saç dökülmesine neden olan besinlerden biri olduğunu söyleyen Karatay, ''Bu tamamen bilimseldir, kitabımda da anlatıyorum. Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler, lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü insilünü yükseltir." dedi.

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARATAY ÖNERİLERİ

Canan Karatay, saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için ise şu önerilerde bulundu:

''Erkekler bol bol terayağ, zeytinyağı ve omega 3 alsınlar. Bol bol D vitamini takviyesi yapsınlar ve B 12'lerine baksınlar, bütün bunlar birden bire olmaz. Gençlerde daha çabuk olabilir ama sabırla o göbek gittikten sonra saç çıkmaya başlıyor. Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın."

PİRİNCİN ZARARLARI

Pirinç sadece pilavda değil birçok yemekte kullanılan bir ürün. Fakat pirincin en önemli zararı diyabet riskini artırması.

Kilo aldırır.

Şişkinlik yapar ve gaza neden olur.

Uyku getirir

Vücutta yorgunluk yapar