Pilav usulünde yoğurtlu erişte tarifi! İftar sofralarının lezzetli mezesi

Yoğurtlu erişte sevilen mezeler arasında yer alıyor. Tereyağı ve sıvı yağ ile kavrulan erişte cevizle süsleniyor. Peki yoğurtlu erişte nasıl yapılır?

Yoğurtlu erişte, yöresel lezzetlerimizden biri olan eriştenin hafif ve ferahlatıcı bir versiyonu olarak öne çıkıyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tarifin detayları:

MALZEMELER

1 kase erişte (2 su bardağına denk)

1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurtlu sos için: 5-6 yemek kaşığı yoğurt, 1 diş sarımsak, mayonez, tuz

Üzeri için: 2 adet közlenmiş kapya biberi, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, pul biber, yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi

YAPILIŞI

Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıp erişteyi kavuruyoruz.

Erişteyi tuz ve su ekleyerek haşlayın, suyunu çektikten sonra bir kenara alın.

Pilav demler gibi biraz demlenmeye bırakın.

Başka bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.

Servis tabağına önce kavrulmuş erişteleri yerleştirin, üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu dökün.

Közlenmiş kapya biberleri ince dilimler halinde doğrayın ve ceviz içi ile birlikte sıvı yağda hafifçe kavurun.

Kavrulmuş biberleri ve cevizi eriştelerin üzerine yayın, pul biber serpiştirin ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun!