Kottan ve beyaz tişörtten çimen lekesini çıkaran 3 yöntem

Çimen lekesi kumaşına göre kalıcı veya geçici olabilir. Özellikle yaz aylarında kıyafetlerde sık görülen çimen lekesini çıkarmanın birkaç püf noktası bulunuyor. Çim lekelerini kot pantolonlardan, beyaz tişörtlerden çıkarmanın yöntemlerini sizler için derledik. İşte çimen lekesini çıkaran 3 yöntem...

Pikniklerin, yeşil gezilerin ardından genelde bazı kıyafetlerde çimen lekesi kalır. Çimen lekesi aslında her zaman kalıcı değildir. Sadece çim lekeli kumaşlara leke işlemi uygulamak için çok uzun süre beklerseniz, bunları tamamen çıkaramayabilirsiniz. Bu yüzden leke yerleşmeden işleme geçmek gerek. İşte çimen lekesini çıkaran 3 yöntem...

ÇİMEN LEKESİNİ ÇIKARAN 3 YÖNTEM

1. Amonyak

1 litre su ile bir yemek kaşığı sulu amonyağı karıştırın. Bu karışımla lekeyi ıslatın, sünger ya da peçete ile ovun.

2. Kabartma tozu

Piknikler başlayınca spor kıyafetler, özellikle polyester giysilerde çim lekesi kalıyor. Çim lekeleri için kabartma tozundan yardım alabilirsiniz. Lekeli bölgeye kabartma tozu ve hidrojen peroksit içeren bir macun sürün ve macunun 30 dakika bekletin. Lekeyi küçük bir fırçayla hafifçe fırçalayın ve soğuk suyla durulayın.

3. Bulaşık sabunu

Bulaşık sabunu ve hidrojen peroksit karışımı, giysilerinizdeki çim lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olabilir. Lekeyi karışımla ıslatın ve 30 dakika bekletin, ardından lekeyi nazikçe fırçalayın ve soğuk suyla durulayın.

SİRKE ÇİMEN LEKELERİNİ GİDERİR Mİ?

Sirke, genellikle temizlik amacıyla kullanılan ve giysilerdeki çim lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olabilecek yaygın bir ev ürünüdür. Sirke ve hassas kumaşlarda daima dikkatli olun ve giysilere uygulamadan önce daima bakım etiketine bakın.