Piknik denilince akla ilk gelen mangal olsa da aslında piknik için birçok tarif var. Patates salatası, poğaça ve kek tarifi piknik tariflerinin başında geliyor. İşte sizi yormayan piknik tarifleri...
PATATES SALATASI TARİFİ MALZEMELER
4 adet patates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 dal taze soğan
Yarım demet kıvırcık
5-6 dal maydanoz
Limon suyu
Pul biber, isteğe göre karabiber ve sumak
Tuz
PATATES SALATASI TARİFİ
Patateslerimizi yıkayıp, doğrayın ve haşlayın. Pişme süresini istenen yumuşaklığa göre ayarlayabilirsiniz.
Patatesler haşlanırken, zeytinyağı, tuz, limon suyu, pul biber ve sumağı yayvan bir kapta karıştırın. Yeşillikleri yıkayıp, ince doğrayın. Hepsini karıştırın.
Haşlanmış patatesleri süzün ve soğumaya alın. Soğuyunca diğer yeşilliklerle patatesleri karıştırın. Dileyenler üzerine yumurta da haşlayabilir.
PİKNİK KEKİ TARİFİ
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe göre limon kabuğu
PİKNİK KEKİ TARİFİ
Tüm kek malzemelerini güzelce çırpın. Kek kalıbını margarinle yağlayın ve ardından karışımı dökün. Minik kek kalıplarında da yapabilirsiniz. Fırın ayarına göre 180 veya 200 derece ısıtılmış fırında kekinizi pişirin. 40 dakika sonra kürdanla kontrol edebilirsiniz.
BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağıılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağısıvı yağ
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığıtoz şeker
2 tepeleme çay kaşığı tuz
7 su bardağıun(aldığı kadar)
1 adetyumurta
Üzeri için:1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığısusam
BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ
1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı ılık sütü geniş bir karıştırma kabına alın. 1 paket kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
Maya tamamen eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ , 1 adet yumurta ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur elde ettiğiniz zaman üzerini streç film ve nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
Son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Puf puf kabarmış mayalı poğaçalar hazır, afiyet olsun!
BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir. Hamuru mayalandırma sürelerine dikkat edin, ılık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Unu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı yarım su bardağı kadar artış gösterebilir.