Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi ve malzemeleri! Pideli köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi, günün yemeği seçildi. Programda yer alan yarışmacılar en lezzetli tarifi yaparak puanları toplayacak. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında heyecanlı anlar yaşanmaya devam ediyor. Pideli köfte nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi sizlerle...

Gelinim Mutfakta'da lezzetli yemek tarifleri ekrana geliyor. 29 Kasım günün yemeği ise pideli köfte oluyor. Televizyon izleyicileri de Pideli köfte nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Haberimizin içerisinden Gelinim Mutfakta pideli köfte tarifi ve malzemelerine ulaşabilirsiniz.

PİDELİ KÖFTE MALZEMELERİ

400 gr kıyma

1 büyük soğan rendelenmiş

Çay kaşığının ucuyla karbonat

2 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı karabiber ve kimyon

Yeteri kadar tuz

Taban için;

2 adet tırnak pide

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber

1 çay kaşığı tuz

Yeteri kadar sıcak su

Üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı

Servis ve süslemek için;

1 domates

2 sivri biber

1 kase katı yoğurt

PİDELİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

Öncelikle köftemiz için soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıyoruz ve kalan diğer malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.

Elde ettiğimiz köfteyi istediğimiz boyutta elimizin içinde yuvarlak ve hafif yassı olacak şekilde ayarlayıp dolapta 1-2 saat dinlendiriyoruz.

Sonra dinlenen köftelerimizi ister tavada ister tost makinasında arkalı önlü kızartıyoruz.

Köfteler kızarırken tırnak pideleri küp küp olacak şekilde doğrayıp servis tabağına alıyoruz.

Benim pidelerim dolapta olduğu için baya soğuktu bu yüzden tavada birkaç kez çevirdim.

Isınması için. Sizde öyle yapabilirsiniz.

Sonra kızaran köfteleri doğramış olduğumuz pidelerin üzerine dizip sos malzemelerini hazırlıyoruz.

Sos malzemesi için sıvı yağ ve salçayı birkaç dakika kavurup baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.

Yavaş yavaş sıcak su ekleyerek ketçaptan daha akışkan bir kıvam olana dek su ekleyerek karıştırıyoruz.

3-4 dk sosumuzu kaynatıp altını kapatıyoruz ve köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz.

Tereyağını ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.

Servis yaparken yoğurt közlenmiş veya kızarmış domates ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.