Pide gelene kadar hazır! Hamurun en fazla yakıştığı umaç çorbası tarifi

Umaç çorbası hamur malzemeleriyle yapılıyor. Çok fazla doyurucu bir tarif. Peki iftar sofranıza çok yakışacak umaç çorbası nasıl yapılır?

Tereyağı ve un bu tarifte iyice harmanlanmalı. Umaç çorbası Kocaeli yöresine ait. Peki umaç çorbası naısl yapılır?

UMAÇ ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Yeteri kadar soğuk su

Hamuru için;

1 su bardağı un

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı su

UMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Bir kabın içinde hamur malzemelerini iyice yoğurun ve yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Sonrasında hamurdan küçük parçalar alarak, parmaklarınız arasında yuvarlayın ve bir tabağa yerleştirin. Çorbayı pişirmek için derin bir tencerede un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurun, üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyip karıştırın ve kaynamaya başladığında hamurları ilave edin. Tuzunu da ekleyip karıştırarak çorbayı kaynatın. Kaynayan çorbayı sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

UMAÇ ÇORBASI HANGİ YÖREYE AİT?

Kocaeli mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak harika bir seçenek. Temel malzemelerle kolayca hazırlanan bu çorba, un, yağ ve tuz gibi basit ancak lezzetli malzemelerle buluşuyor. Özellikle ek besine geçen çocuklarınız için hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olabilir. Kocaeli'nin yöresel tatları arasında önemli bir yere sahip olan bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hem damak zevkinize hitap edecek hem de sizi sıcacık tutacak!