Yoğurt, beyaz peynir ve maydanozdan oluşan kaşık dökmesi nasıl yapılır? Kahvaltınızı süsleyecek kaşık dökmesi ağzınıza layık oluyor. İşte detaylar...
PEYNİRLİ KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ
2 adet yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 kase ufalanmış beyaz peynir
Bir kaç dal doğranmış maydanoz
Yeterince tuz
1 paket kabartma tozu
1, 5 su bardağı un (Peyniriniz yağlı artırabilirsiniz)
Kızartmak için
Sıvı yağ yada zeytinyağı
PEYNİRLİ KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt derin bir kasede çırpılır.
Üzerine kabartma tozu ve tuz eklenip karıştırılır.
Beyaz peyniri ve maydanozu da ilave ederek karıştırıyoruz.
Unumuzu da ekleyelim karıştıralım.
Tavaya iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ yada zeytinyağ koyarak ısıtalım.
Kaşık yardımıyla hamurdan tavaya biraz dökelim bir kaşık kadar kaşığın tersiyle de hafif düzeltelim.
Hamuru alt üst çevirerek iki tarafı kızartalım arada çok az tavaya sıvı yağ gezdirelim daha pofuduk kızarmadını sağlıyor.
Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Mis gibi kokusuyla kaşık dökmelerimiz hazır.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.