Peynir nasıl saklanır? Peynir nasıl bozulmaz?

Peynir, birçok çeşidi bulunan süt ürünü bir besin. Peynirin daha lezzetli olması için belli şartlar altında korunması gerekiyor. Peki peynir nasıl saklanır? Peynir nasıl bozulmaz? İşte peyniri daha lezzetli yapan 6 kural...

Peynir kahvaltı sofralarının olmazsa olmaz besini. Peynir böreklerde lezzet katar ve birçok çeşidi vardır. Peki peynir nasıl saklanır? Peynir nasıl bozulmaz? İşte peyniri daha lezzetli yapan 6 kural...

Habertürk'te yer alan habere göre, sert, yarı sert ve yarı yumuşak peynirler 8 - 13 derece civarındaki sıcaklıkta saklanmalıdır.

PEYNİRİ LEZZETLİ YAPAN 6 KURAL

1- Aromalı ve pastörize edilmemiş peynirler tüketileceği zamana kadar dilimlenmemelidir, aksi halde aromasını kaybeder.

2- Sert, yarı sert ve yarı yumuşak peynirler 8 - 13 derece civarındaki sıcaklıkta saklanmalıdır.

3- Peynirin ömrünü uzatmak için mumlu ya da yağlı kağıda sarabilirsiniz. Nemini kaybetmemesi ve hava sirkülasyonunu sürdürmesi için gevşek bir gıda torbasına koyarak saklayın. Streç film kullanmayın.

4- Peyniri servis yapmadan bir buçuk veya iki saat önce buzdolabından çıkarın, hava ile temas ettikçe aroması artacaktır.

5- Peynirde havadan almaya ihtiyaç duyan canlı organizmalar içerir, kurumasına izin vermemek gerekir.

6- Peyniri güçlü kokulu yiyeceklerle birlikte saklamayın. Çünkü peynir nefes aldıkça diğer aromaları emer ve daha çabuk bozulabilir.