Peynir kahvaltı sofralarının olmazsa olmaz besini. Peynir böreklerde lezzet katar ve birçok çeşidi vardır. Peki peynir nasıl saklanır? Peynir nasıl bozulmaz? İşte peyniri daha lezzetli yapan 6 kural...
Habertürk'te yer alan habere göre, sert, yarı sert ve yarı yumuşak peynirler 8 - 13 derece civarındaki sıcaklıkta saklanmalıdır.
PEYNİRİ LEZZETLİ YAPAN 6 KURAL
1- Aromalı ve pastörize edilmemiş peynirler tüketileceği zamana kadar dilimlenmemelidir, aksi halde aromasını kaybeder.
2- Sert, yarı sert ve yarı yumuşak peynirler 8 - 13 derece civarındaki sıcaklıkta saklanmalıdır.
3- Peynirin ömrünü uzatmak için mumlu ya da yağlı kağıda sarabilirsiniz. Nemini kaybetmemesi ve hava sirkülasyonunu sürdürmesi için gevşek bir gıda torbasına koyarak saklayın. Streç film kullanmayın.
4- Peyniri servis yapmadan bir buçuk veya iki saat önce buzdolabından çıkarın, hava ile temas ettikçe aroması artacaktır.
5- Peynirde havadan almaya ihtiyaç duyan canlı organizmalar içerir, kurumasına izin vermemek gerekir.
6- Peyniri güçlü kokulu yiyeceklerle birlikte saklamayın. Çünkü peynir nefes aldıkça diğer aromaları emer ve daha çabuk bozulabilir.