Peynir hastalarına en lezzetli kahvaltılık! Tavada lokma usulü tarifin püf noktası malzemelerin çok iyi çırpılması

Kahvaltıya peynirli bir tarif yapmak istiyorsanız bu lezzeti denemelisiniz. Peynirli lokmanın kıvamının tutması için malzemeler çok iyi çırpılmalı. İşte detaylar...

Hilal Çakır

Peynirli lokma içerisine maydanoz ve dereotu da giriyor. Peynir ve yeşilliğin birbirine çok yakıştığı ise biliniyor. Peki kahvaltılık peynirli omlet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Peynirli lokma 5 aşamada hazır oluyor. Peki kısa sürede yapabileceğiniz bu tarif nasıl yapılır?

KAHVALTILIK PEYNİRLİ LOKMA İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

3 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt

1 çay bardağı rende peynir ( peynir tercihe kalmış)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

3-4 dal kıyılmış maydanoz yada dereotu ( tercih sizin)

1 paket kabartma tozu

2 çay kaşığı tuz ( peynirinizin tuzuna göre siz karar vermelisiniz)

Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Çay kaşığının ucu ile karabiber

1 küçücük diş rende sarımsak ( isteyen eklemeyebilir)

1 tatlı kaşığı sirke

2- 2,5 su bardağı un ( un siz de)

KAHVALTILIK PEYNİRLİ LOKMA YAPILIŞI

Yumurtaları derin bir kapta çırpın.

Un hariç diğer malzemeleri çırpılmış yumurtaya ekleyin.

Tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Unu yavaş yavaş karışıma ekleyerek koyu boza kıvamında homojen bir hamur hazırlayın.

Tavaya bol yağ koyun ve yağı kızdırın.

Hamurdan dolu dolu 1 tatlı kaşığı alın ve hamuru kaşık yardımı ile kızmış yağa bırakın.

Hamurların altını üstünü kızgın yağda güzelce kızartın.

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Pişen peynirli lokmalarınızı sıcak servis yapın.