Peşmelba (peche melba) tatlısı malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl? Peşmelba tatlısı nasıl yapılır?

Peşmelba diğer adıyla peche melba tatlısının yapılışı merak konusu oldu. Tarihte ilk olarak Fransız şef Auguste Escoffier tarafından yapılan Peşmelba tatlısı MasterChef yarışma programında gündeme geldi. Peki Peşmelba tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler, pratik yapılışı nasıl?

Peşmelba tatlısının tarifi, malzemeleri ve yapılışı merak konusu oldu. Fransız mutfağının bilinen lezzetlerinden biri olan Peşmelba adlı tatlının tarifi MasterChef'te yarışmacılardan yapmaları istenmesi üzerine gündeme geldi. Peki Peşmelba (peche melba) nasıl yapılır? İşte tatlının tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

Peche Melba, şeftali ve frambuaz püreli vanilya dondurmalı tatlı. Fransız şef Auguste Escoffier tarafından 19. yüzyılın sonunda Avustralyalı operacı Nellie Melba için yaratılmış bir tatlı. Ondan sonra bu tatlı, peşmelba olarak sofralarda yerini alır.

Peche melba ya da peach melba veyahut peşmelba olarak bilinen bu tatlı, Fransız mutfağına aittir. Şeftali ve frambuazın, özel sosu ve dondurma ile birleşmesiyle oluşan nefis bir tatlı peche melba tarifi.

PEŞMELBA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

6adetorta boy şeftali

1çay bardağı toz şeker

1,5su bardağı su

1adetçubuk tarçın

Sosu için:

1su bardağı frambuaz

2yemek kaşığı pudra şekeri

1tatlı kaşığı limon suyu

Servisi için:

500gramkaymaklı dondurma

PEŞMELBA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Şeftalileri pişirdiğiniz şerbet karışımının daha parlak gözükmesi için; 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.

Servis kaselerini sunum öncesinde derin dondurucuda soğutabilir, böylelikle dondurmanın daha uzun sürede erimesini sağlayabilirsiniz.

PEŞMELBA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kabuklarını soyduğunuz şeftalileri ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin.

Küçük bir sos tenceresine aldığınız şeftali dilimlerini; suda eritilmiş toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle şeftaliler hafif diri kalacak şekilde pişirin.

Ocaktan aldığınız şeftalileri soğuması için bir kenarda bekletin. Arzuya göre şerbetin geri kalanının süzüp şeftali dilimlerini ayrı bir yerde soğutun.

Sosu için; frambuaz taneleri, pudra şekeri ve limon suyunu mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız sos karışımını soğuması için bekletin.

Şeftali dilimlerini servis kaselerine paylaştırın. Orta kısımlarına ikişer hatta üçer top kaymaklı dondurma yerleştirip hazırladığınız frambuaz sos ilavesiyle soğuk olarak servis edin.