Pekmezin adı çıkmış ama...Kansızlığın ve demir eksikliğinin reçetesi bu marmelat

Kuşburnu marmelatı özündeki vitaminlerle özel bir yerde. Kış hastalıklarından kansızlığa kadar bu marmelat doğal bir reçete imkanı sunuyor. Meyvesi ayrı, marmelatı ayrı ilaç olan bu bitkinin şifalarından nasıl ve hangi tarifle faydalanılır?

HABER MERKEZİ

Kansızlık problemi çekenlerin vazgeçilmez meyvesi olan kuşburnunu böyle tüketmeyi denediniz mi? Kan yapıcı ve doğal destekleyici bir takviye olan kuşburnu marmelatı nasıl yapılır?

Malzemeler

200 ml lik bardak ölçüsüyle;

2 kg kuşburnu meyvesi + yeteri kadar su

2 bardak toz şeker

Yapılışı

Kuşburnuların saplarını ve uçlarındaki tüylü bölümleri bıçak yardımıyla kesin, bol suda yıkayarak büyük bir tencereye alın.

Üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyip orta ateşte iyice yumuşayana kadar 45 - 50 dakika haşlayın ve tencere içindeyken patates ezicisi ile iyice ezin.

Haşlanıp ezilen kuşburnu meyvesinin çekirdeklerinden ayıklanması için önce kevgirden geçirin, sonrasında tüylerinden arındırmak için ince tel süzgeçten geçirin. Kuşburnu minik tüy içeren bir meyve olduğundan en son ince bir tülbentten geçirip tencereye alın.

Bu aşamada şekeri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak 30 - 35 dakika pişirin. Marmeladın ilk sıcaklığı geçince temiz cam kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.

Kısa bir not;

Eğer insülin direnciniz varsa veya şeker tüketmiyorsanız kuşburnu meyvesini haşlayıp süzgeç ve tülbentten geçirdikten sonraki aşamada şeker eklemeden yukarıdaki yöntemle pişirebilirsiniz.