Pekmez ve limon kürü, sağlık açısından sağladığı faydalar nedeniyle birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Nitekim boğazdaki kaşıntının sonlanmasından sinir hücrelerinin güçlendirilmesine kadar birçok fayda sağlayabilen pekmez ve limon kürü, adeta şifa deposu ikili olarak gösterilebiliyor.
Pekmez ve limon kürü, sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim sağladığı yararlardan bazıları şu şekilde;
Kan yapıcı hücre sayısının artmasına yardımcı olarak kansızlık ya da anemi gibi hastalıkları engelleyebilir.
Bakterilere ve virüslere karşı bağışıklık sistemindeki protein sayısının artmasına yardımcı olabilir.
Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca abur cubur isteğini kesebilir.
Vücudun ihtiyaç duyduğu C vitamininin yüzde 80 civarını karşılayabilir.
Metabolizmayı çalıştırabilir.
Düzenli bir şekilde tüketildiğinde kilo verme konusunda yardımcı olabilir.
Boğazda oluşan kaşıntı problemini sonlandırabilir.
Sinir hücrelerini güçlendirebilir.
Pekmez ve limon kürü için genellikle üzüm ve keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir. Nitekim bir çay bardağı kadar pekmez cezveye ilave edilir. Akabinde 2 yemek kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu üstüne ilave edilir. Devamında ilgili karışım karıştırılarak, ılık olan pekmez ve limon kürü 7 gün boyunca aralık vermeden sabah ve akşam birer kaşık tüketilir. Sonra pekmez ve limon kürü tüketmeye 3 gün mola verilir ve tekrardan devam edilebilir. Bu sayede kansızlığın da önüne geçilebilir.
Ayrıca sağlık problemleri olanların ve alerjisi olanların uzman bir doktora danışmadan pekmez ve limon kürünü tüketmeleri önerilmiyor.