Pekmez tarifi! Kıvamlı pekmezin püf noktası toprak

Pekmez hazırlıkları birçok ilde başladı. Peki, pekmez nasıl yapılır? Ağızda çıkan yaralardan vücuttaki iltihaba kadar birçok hastalığa şifa olan pekmezin püf noktası toprak. İşte size pekmez tarifi…

Pekmez yaz aylarında yapılıyor. Birçok hastalığa iyi gelen ve içerisinde binbir çeşit vitamin bulunan pekmez tarifi yenildiği kadar kolay değil. Pekmez yapımı için birçok aşama var. Pekmezin püf noktası ise içerisine eklenen toprak. İşte pekmez tarifi...

PEKMEZ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Toprak pekmezin mayasıdır. Üzümün posasını daha iyi ayırabilmesi ve net üzüm suyu alabilmek için bu toprak gerekli.

Suyunu çıkardıktan sonra ayrı bir kazana doldurup bir müddet ısıtılıyor. Daha bekletilen üzüm suyu kaynatma kazanına alıp kaynatılıyor.

Bir saat civarında kaynattıktan sonra çekiliyor. Pekmez soğuduktan sonra kaplara alınarak bekletiliyor. Pekmez bekledikçe orada daha da katılaşma evresine giriyor. Katılaştıktan sonra sofraya hazır hale geliyor.

PEKMEZ TARİFİ

Pekmez genelde dut veya üzümden yapılıyor. Biz sizlere üzüm pekmezi tarifi hazırladık. Toplanan üzümler torbada eziliyor ve suyu çıkarıldıktan sonra toprakla mayalanıyor. Ardından kazana koyuluyor ve kazanda 1-2 saat kaynıyor.

Onu indirdikten ve soğuduktan sonra toprağı süzülüyor. Daha sonra tekrar kaynatılıyor. Yani 4 aşamadan geçiyor. Daha sonra soğumaya bırakılan pekmez, kaplara doldurularak 3 günlük bekleme süresine bırakılıyor. Katı bir kıvama geldikten sonra pekmez, tüketime hazır hale geliyor.