Pedofili hakkında 5 gerçek! Pedofiliyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümü birçok aileyi olumsuz etkiledi. Aileler çocukları pedofili bireylerden korumanın yollarını araştırmaya başladı. Pedofili hakkında bilinmesi gereken 5 gerçeği ve çocukları pedofiliden korumanın yollarını bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümü gündemde yer alırken aileler tedirgin. Çünkü çocukları korumak gittikçe zor olmaya başladı. Peki, pedofili nedir? Psikoseksüel bir rahatsızlık olan pedofoli yetişkin bireylerin küçük çocukları cinsel olarak çekici bulması durumudur. Kişinin cinsel eğilimi çocuklara yöneliktir. Pedofili; suçtur. İnsanlık prensibine karşı bir tehdittir.

Psikolog Derya Yalçınkaya pedofiliyle ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

PEDOFİLİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 5 GERÇEK

1. Pedofil birey sadece erkekler değildir. Nadirde olsa kadınlarda da bu duruma rastlanmaktadır.

2. Pedofil birey savunmasız çocukları tercih etmektedir. Çocukların yakın çevresi her daim kontrol altında tutulmalıdır çünkü birçok çocuk yakın çevresi tarafından mağdur edilmiştir.

3. Belgeselde görüldüğü gibi pedofil birey kendisine yardımcı olacak kişileri seçerken maddi açıdan güçsüz ve geçmiş travması olanları seçmektedir.

4. Pedofil bireyler çocukları anne-babalarına söylemesin diye tehdit edebilir.

5. Pedofil bireyler her zaman çocuklar ile fiziksel temasa geçmeyebilir, bazen pornografik görseller ya da cinsel organını gösterebilir. Fark edilmeyen bu durum uzun yıllar devam edebilir...

PEDOFİLİ BİREYDEN ÇOCUKLARI NASIL KORURUZ?

Çocukların mahremiyet hakkında sürekli eğitilmesi ve bu konuda psikoeğitimler alınması gerekmektedir. Çocukları güçlü kılmak zorundayız. Korkmaması gerektiğini öğrenen bir çocuk yetiştirilmelidir.

Her ne olursa olsun çocuklarınıza; onları koşulsuz sevdiğinizi ve her zaman koruyacağınızı dile getirmelisiniz. Çünkü olası bir durumu sizlere haber vermesini sağlamak için önce onlara güvenli bir ortam hazırlamalı ve sizlerden korkmamalarını sağlamaya çalışmalısınız.

Lütfen sosyal medya aracılığı ile çocuklarınızın her hâlini paylaşmayın, pedofil bireyler sosyal medya aracılığı ile çocuklarınızın özeline erişim sağlayabilirler. İnternet üzerinden yeni insanlar ile tanışabilirler, olası tehlikeler açısından bilinçlenmeleri sağlanmalıdır.

Oynadıkları oyunları araştırın. İnternet ile ne gibi sitelere girdikleri hakkında bilgi sahibi olmaya çalışın.

Çocuk mağdur oluğu zaman bu durumu gizlemek isteyip kendini suçlayabilir, hatta tacize uğradığını fark etmeyecek yaş grubunda olabilir, böyle bir durumda endişeye kapılabilir. Bilinçli bir ebeveyn iyi bir gözlemcidir. Olası tehlike arz eden durumlara anında müdahale etmelisiniz.

Öncelikle çocuğun sınırlarına ebeveyn olarak sizler saygı duymalısınız. Çocuk bir konu hakkında hayır dediğinde onu zorlamamalı ve örneğin odasına girmenizi istemediğinde ona saygı duymalısınız.

Evliliklerde anlaşamayan burçlar

Diş sararmasına organik çözüm

Kavun-karpuz tarlasını seraya çevirdi, ihracatı hedefliyor