Peçete dolusu balgama son! Akciğerlerdeki virüsü silip süpüren besin

Akciğerlerde biriken virüs mukozları bozar. Mukozların birikimi balgama yol açar. Yaşam kalitesini düşüren balgam ise şiddetli öksürüklere neden olur. Peki en etkili balgam söktüren besin nedir? İşte akciğerleri temizleyen besin...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Akciğerler vücutta virüsler nedeniyle en fazla hasar alan yerdir. Mukoz sistemindeki bozulma balgam birikimine neden olur. Balgam boğaz ve akciğer üstünde biriktikçe şiddetli öksürüklere yol açar. Tek seferde balgamdan kurtaran en doğal besini sizler için derledik. Düzenli tüketiminde bu besin akciğerleri virüsten arındırır. Gebre otu olarak da bilinir.

Sağlıklı bir nefes için ve kaliteli bir yaşam için gerekli olan bu besinin faydaları saymakla bitmez. Anında öksürüğü keser. Balgamı atar.

İŞTE AKCİĞERLERİ TEMİZLEYEN BESİN: KAPARİ

Kendiliğinden yetişen kapari, çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Ancak doğadaki en güçlü B12 vitamin kaynağıdır. Ayrıca kapari yüksek oranda virüslerin baş düşmanıdır. Bağışıklık sistemini hareketlendirerek virüsleri etkisiz hale getirir.

İçerdiği A vitaminiyle de akciğerlerin üst kısmında oluşan mukoz tabakasını temizler. Mukozların öksürükle tek seferde vücuttan atılmasını sağlar. Balgam söktürücü olan kapari, turşu formunda tüketilir.

Hücre yapısındaki deformeyi de engelleyen kapari, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tek seferde sağlar. Fonksiyonel olarak sistemleri harekete geçirir. Toksinleri aynı zamanda idrar yoluyla da vücuttan atma işlevine sahiptir.

Kapari turşusu, düzenli tüketildiği taktirde vücudun ihtiyacı olan kalsiyumdan tutun da C vitaminine kadar kolayca sağlar.

Ağrı kesici görevi de gören kapari kadınlarda adet düzensizliğini engeller. Ayrıca sinir sistemini güçlendirerek beyin fonksiyonlarını artırıp MS hastalığının önüne geçer.

Canan Karatay'dan kaşık kaşık tüketilmesi gereken yağ! Her derde şifa...