Pazar uykusundan uyandıran pofuduk poğaça tarifi! Balon gibi şişiyor, kokusu mahalleyi sarıyor

Pofuduk yumuşacık poğaça tarifini sizler için derledik. Pofuduk poğaça içerisinde maya var. Tüm malzemeler karıştırılırken eritilmeli. Peki kahvaltılık yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Sirkeyle uzun süre tazeliğini koruyan poğaça nasıl yapılır? İç harcına damla çikolata, peynir veya zeytin eklenebilir. Peki yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

ÇOK YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket yaş maya

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

4-5 yemek kaşığı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı un

İç harcı için;

Damla çikolata, zeytin ya da peynir

YAPILIŞI

İlk olarak maya, süt, su ve çekeri birlikte karıştırıp 10 15 dakika boyunca köşede bekletin.

Ardından sıvıyağı 2 adet yumurta akı ve 6 su bardağı unu ekleyin.

Püf nokta: Bu aşamada unu eklemeden önce kabartma tozu ve tuz ile birlikte güzelce karıştırıp sıvı karışıma ekleyin.

Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekledikten sonra katı bir hal alan hamura bir yemek kaşığı sirke ekleyin.

Hamur toparlandıktan sonra 2 yemek kaşığı tereyağını katın.

Hamurun üzerini kapatın ve ılık bir yere alın 1 saat boyunca dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru şekillendirmek üzere tepsiye alın.

İçerisine istediğiniz harcı ekleyerek şekil verin ve tepsiye dizin.

180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...