Pazar kahvaltısına sürpriz tarif! Asla yağ çekmeyen hamur pişi! Püf noktası nar gibi kızarana kadar pişirmek

Hamur pişi kahvaltıda deneyebileceğiniz bir tarif. Sıfır yağ çeken ve puf puf olan hamur pişi nasıl yapılır? Hamur pişinin içerisine ne girer? İşte detaylar...

Hamur pişi içerisine alabildiği kadar un girmeli. Karbonatla kabaran pişi kahvaltılarınızın gözdesi olacak. Peki nasıl yapılır?

Kahvaltıda ekmek yerine de tüketebileceğiniz pişi nasıl yapılır? Pişi nasıl kabarır?

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

1 adet yumurta

1/2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı un (eğer az gelirse

ekleyebilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

Yağsız 1 kase beyaz peynir

1 avuç maydanoz

kızartmak için göz kararı sıvı yağ

YAPILIŞI

1- Yumurta, yoğurt, tuz, karbonat ve unu bir kaseye koyup elinizle yoğurun. Çok sert olmayan yumşak bir hamur elde edin.

2- Beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.

3- Hamuru yarım cm kalınlığında oklavayla açın. Kurabiye kalıbıyla ya da bardak ağzıyla kesin.

4- Ortasına peynirli harçtan koyup kapatın.

5- Kızgın yağda iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.