Pazar kahvaltısına lezzetli tarif! Kaygana nasıl yapılır?

Kaygana tarifi merak ediliyor. Pazar kahvaltısına farklı bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam sizlik. Peki kaygana nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kahvaltı günün en önemli öğünü. Kahvaltılık tarifler arasında ise kaygana çok seviliyor. Peki kaygana nasıl yapılır?

KAYGANA İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

4 adet yumurta

6-7 dal maydanoz

2 dal yeşil soğan

Pişirmek için

1 çay bardağı sıvı yağ

KAHVALTILIK KAYGANA NASIL YAPILIR?

Kaygana için gereken yumurta, un ve sütü derince bir kaba alıp çırpın.

Üstüne ince doğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyin, tuzunu da ilave edin ve tekrar karıştırın.

Yapışmaz tabanlı bir tavaya ya da tercihen krep tavasına her seferinde 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup, hazırladığınız kayganaları arkalı önlü çevirerek pişirin.