Nur Sena Sarıtaş
Pazar kahvaltılarına pratik ve lezzetli tarif arayanlar bu krebi deniyor. Sade krebin püf noktası tüm malzemelerin topaklanmayana kadar karıştırılması. İşte detaylar...
Krep malzemelerin çırpılması ile oluyor. Pişirme sırasında krebin tavaya yapışmaması gerekiyor. İşte detaylar...
KAHVALTILIK KREP TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
KAHVALTILIK KREP TARİFİ
Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.
Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.