Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti! En hızlı yağ çekmeyen pişi tarifi

Bütün bir haftanın yorgunluğuna ilaç gibi gelecek olan Pazar kahvaltısının vazgeçilmezi pişiyi yapmanın en kolay yolunu sizler için derledik. Yağ çekmeyen ve pamuk gibi yapılan pişi tarifiyle kahvaltınızı şenlendirin. İşte yağ çekmeyen pişi tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Anadolu sofralarında gelenek haline gelen hamur kızartması bir diğer adıyla pişi Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazlarından biridir. Zengin bir kahvaltı sofrası sağlayan pişi hem reçel hem de peynirle yenilebilen muhteşem bir lezzettir. Kimi evlerde pişi ara öğün atıştırmalığı olarak yapılır. Adeta kurtarıcı bir lezzet olan pişiyi adım adım yapmanın en kolay yolunu sizler için bir araya getirdik.


İŞTE YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Bir su bardağı ılık su

Yarım yemek kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya

2/5 su bardağı un

Bir çay kaşığı tuz


EN HIZLI PİŞİ YAPMANIN PÜF NOKTASI

Yemek uzmanları genellikle pişi hamurunun bir gece önceden yapılıp buzdolabında bekletildiğinde ertesi gün daha pratik yapılabileceğini söylüyor. Öte yandan adım adım pişi yapmak için;

Derin bir kabın içine eklediğiniz toz şeker ve mayanın üzerine ılık suyu ilave edip çırpın.

10 dakika beklettiğiniz bu karışıma tuzu ve unu ilave ediniz. Unu döktükçe bir yandan da karıştırınız.

Azar azar unu ilave ettikçe hamur biraz katılaşır yoğurmaya başlayınız.

Ortalama 10 dakika yoğurunuz.

Hamurun hızla mayalanması için kabın üzerini streçle kapatıp üzerine bir de sofra bezi örtüm odanın en sıcak yerine koyun.

Yaklaşık 45 dakika 1 saat bekleyiniz.

Mayalanan hamuru parçalara bölünüz. En fazla ceviz büyüklüğünde olan parçalara hafifçe un dökünüz.

5 dakika da bu şekilde bekletip daha sonra orta kısımlarında delik açınız bu daha hızlı ve yumuşak pişmesini sağlar.

Oldukça derin bir tencereye 2 su bardağı sıvı yağ ekleyin.

Daha sonra yaptığınız hamurları içerisine ekleyin

Kızaran pişiyi temiz kokusuz bir havlunun üzerine koyunuz. Sofrayı kurana kadar havlu pişilerin yağını çeker.

Afiyet olsun.