Pazar kahvaltılarının en lezzetli tarifi! Haşlanmış salçalı patates kavurması nasıl yapılır?

Zengin Pazar kahvaltı sofralarına eşlik eden patatesle yapılan en lezzetli tarifleri sizler için derledik. Zahmetli gibi görünse de aslında yapımı oldukça basit olan haşlanmış patates kavurması lezzeti damaklarda kalır. Ailecek yiyeceğiniz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki haşlanmış salçalı patates kavurması nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anadolu mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan haşlanmış patates kavurması kahvaltı sofralarını güzelleştirir. Köylerde, yaylalarda sıklıkla yapılan haşlanmış patates kavurması, damaklarda iz bırakan bir tada sahiptir.

Güçlü bir karbonhidrat kaynağı olan patates tokluk hissi vererek gün boyu başka bir şey tüketmeye ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca kahvaltı sofralarının zenginliğini artıran bu tarif bazen ara öğün bazen ise meze olarak yapılır.

HAŞLANMIŞ SALÇALI PATATES KAVURMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir adet kuru soğan

3 adet haşlanmış patates

Bir yemek kaşığı kadar domates ve biber salça karışımı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Haşlanmış patatesleri küp küp kesin.

Akabinde bir tavaya zeytinyağını boşaltın.

Patatesleri tavaya atın o sırada bir kasede salçanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar sıcak su dökün karıştırıp dökün.

Baharatları ilave edip iyice karıştırın.

Ocağın altını kısıp 10 dakika boyunca kavurun.

Tabağa alıp servis edin.

Afiyet şifa olsun...

Ustaları bile kıskandıracak tarif! Çıtır çıtır sodalı kıymalı börek nasıl yapılır?