AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Anadolu mutfağının en lezzetli tariflerinden biri olan haşlanmış patates kavurması kahvaltı sofralarını güzelleştirir. Köylerde, yaylalarda sıklıkla yapılan haşlanmış patates kavurması, damaklarda iz bırakan bir tada sahiptir.
Güçlü bir karbonhidrat kaynağı olan patates tokluk hissi vererek gün boyu başka bir şey tüketmeye ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca kahvaltı sofralarının zenginliğini artıran bu tarif bazen ara öğün bazen ise meze olarak yapılır.
Bir adet kuru soğan
3 adet haşlanmış patates
Bir yemek kaşığı kadar domates ve biber salça karışımı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Haşlanmış patatesleri küp küp kesin.
Akabinde bir tavaya zeytinyağını boşaltın.
Patatesleri tavaya atın o sırada bir kasede salçanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar sıcak su dökün karıştırıp dökün.
Baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Ocağın altını kısıp 10 dakika boyunca kavurun.
Tabağa alıp servis edin.
Afiyet şifa olsun...