ASKAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Pazar kahvaltıları haftanın yorgunluğunu artıran en önemli aktivitelerden biridir. Öte yandan kahvaltı sofralarını şenlendiren diğer önemli detay ise kızartmalardır. Biber kızartmasının sağlıklı tarifini sizler için bir araya getirdik. Mideyi rahatsız ettirmeyen sütlü biber kavurması, İç Anadolu mutfağından hayatımıza giren lezzetlerin başında gelir.
Az yağlı bol lezzetli olan sütlü biber tarifiyle kahvaltı çeşitliliğini de artırabilirsiniz. Kalabalık aile sofralarına ya da misafirlerinize sunacağınız bu lezzetin yapılışı haberin detayında yer alıyor.
MALZEMELER
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tane yumurta
1 su bardağı süt
Bir çay kaşığı toz biber
10 gram rendelenmiş kaşar
Yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Biberlerin uç kısımlarını kesin ve küp küp dilimleyin.
Bir kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın.
Ocağa derin bir tava koyun.
İçine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin.
Biberleri yağı sıçratmadan ilave edin.
Biberler kızarmaya başlayınca yumurtayı kırın.
Hızla çırpın.
Akabinde kaşarı ve sütü ilave edip baharatları da ekleyin.
5-6 dakika karıştırın.
Kapağını kapatıp 7 dakika pişmesini bekleyin.
Sonra ocaktan alıp kahvaltı sofrasına götürün.
Afiyet şifa olsun...