AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yapımı oldukça basit olan paçanga böreği, kahvaltı sofralarının yanı sıra beş çayları içinde yapılan eşsiz bir lezzettir. Sebzenin ve pastırmanın buluştuğu paçanga böreği, sarış şekliyle paçaya benzediği için ismini yüzyıl önce almış. Anadolu mutfağının en gözdesi olan bu böreğin hem çıtır hem de taze olması lazım. Beklediğinde tadı bozulur.
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet domates
400 gram kaşar peyniri
6 adet yufka
3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Üzerine biberleri küp küp keserek atın.
Domateslerin iç kısmını ve kabuklarını çıkartıp onları da küp küp kesin.
Biberler tam olduktan sonra domatesleri atın.
2 dakika sonra ocaktan alın.
Soğumaya bırakın o sırada ise yufkalarınızı geniş bir masaya alın.
Dörde böldüğünüz yufka parçalarının içine soğumuş karışımı koyun.
İçine kaşar rendeleyin.
Her yufka parçasını aynı şekilde yapın.
Sonra bir tencereye 2 su bardağı yağ koyun.
Bir tabağa kırdığınız yumurtaya börekleri batırıp sonra galetaya batırın.
Kızgın yağa atın.
Tüm börekleri bu yöntemle kızartın.