Pazar kahvaltı sofralarını şenlendirecek! İri etli yumurta kavurma tarifi...

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak lezzetlerden biri olan yumurtayı çeşitli bir şekilde tüketmek isteyenler için bu lezzet tam size göre. Güneydoğu Anadolu mutfağı usulü yapılan iri etli yumurta kavurma tarifini sizler için derledik. İşte İri etli yumurta tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En sevilen öğün olan kahvaltıyı çeşitlendirmek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Güneydoğu Anadolu mutfağında sıklıkla tüketilen iri etli yumurta kavurma, hem gözünüzü hem de midenizi doyuracak.

Yumurta ve etin bir araya geldiği bu eşsiz lezzet, yaklaşık 10 dakikada sofranızı şenlendirecek. En kritik noktası ise etin az yağlı olması gerekiyor.

İRİ ETLİ YUMURTA KAVURMA

MALZEMELER;

3 adet orta boy yumurta
250 gram iri kuşbaşı kesim et

Yarım adet soğan

Bir adet yeşil biber

Bir tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI;

Soğanları küp küp kesip tavada kızartın.

Akabinde biberleri de kesip atın.

Sonra kuşbaşı etinizi de atıp pişirmeye bırakın.

Et yeterince kızardıktan sonra üzerine salçayı ve yarım çay bardağı ılık su koyun.

İstediğiniz baharat ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Su kalmayana kadara pişirin.

Daha sonra yumurtaları kırın.

Afiyet şifa olsun...

Çayın yanına yakışan hafif lezzet! Hazır yufkadan yapılan en kolay cevizli börek tarifi...