AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En sevilen öğün olan kahvaltıyı çeşitlendirmek istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Güneydoğu Anadolu mutfağında sıklıkla tüketilen iri etli yumurta kavurma, hem gözünüzü hem de midenizi doyuracak.
Yumurta ve etin bir araya geldiği bu eşsiz lezzet, yaklaşık 10 dakikada sofranızı şenlendirecek. En kritik noktası ise etin az yağlı olması gerekiyor.
MALZEMELER;
3 adet orta boy yumurta
250 gram iri kuşbaşı kesim et
Yarım adet soğan
Bir adet yeşil biber
Bir tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI;
Soğanları küp küp kesip tavada kızartın.
Akabinde biberleri de kesip atın.
Sonra kuşbaşı etinizi de atıp pişirmeye bırakın.
Et yeterince kızardıktan sonra üzerine salçayı ve yarım çay bardağı ılık su koyun.
İstediğiniz baharat ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Su kalmayana kadara pişirin.
Daha sonra yumurtaları kırın.
Afiyet şifa olsun...