Pazar kahvaltı sofralarını kokutturacak lezzet! Gerçek anne usulü yumurtalı ekmek kızartma tarifi

Haftanın en güzel günü olan pazarları kahvaltıya her zaman biraz daha özenilir. Anne usulü lezzetler ise çeşitliliği artırır. Bunlardan biri de yumurtalı ekmek kızartmasıdır. İşte gerçek anne usulü yumurtalı ekmek kızartma tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bayat ekmeklerin dönüştüğü en muhteşem lezzetlerden biri olan yumurtalı ekmek kızartmasının enfes tarifini sizler için bir araya getirdik. Damaklarda tat bırakan anne usulü yumurtalı ekmek kızartması pazar kahvaltı sofranızı şenlendirecek. Yapımı oldukça basit olan yumurtalı ekmek kızartmasında ilk kural ekmeğin bayat olmasıdır. Bayat olmayan ekmekten yapılan kızartma yumuşar ve hamura dönüşür.

İŞTE GERÇEK ANNE USULÜ YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI

MALZEMLER

1 adet bayat somun ekmek

2 adet yumurta

Bir çay kaşığı toz biber

Bir çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

Bir yemek kaşığı maden suyu

Bir su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Bayat ekmeği dilimlere ayırın. Dilimler çok kalın ya da çok ince olmasın.

Akabinde bir kasede iki yumurtayı baharatları ve maden suyunu katarak iyice çırpın.

Gerekirse karışımı bir kez mikserden geçirin.

Akabinde ekmekleri arkalı önlü batırıp ocağa aldığınız kızgın yağın içine koyun.

Hafif pembeleşen kısmı çevirin.

Yağ çeken bir kağıdın üzerine koyun.

Yumurtalı ekmekleriniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Müptelası olacağınız lezzet! Patatesli çıtır kalem börek tarifi

Filtre kahvenin yanına yakışan lezzet! Zencefilli kış kurabiyesi tarifi