AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bayat ekmeklerin dönüştüğü en muhteşem lezzetlerden biri olan yumurtalı ekmek kızartmasının enfes tarifini sizler için bir araya getirdik. Damaklarda tat bırakan anne usulü yumurtalı ekmek kızartması pazar kahvaltı sofranızı şenlendirecek. Yapımı oldukça basit olan yumurtalı ekmek kızartmasında ilk kural ekmeğin bayat olmasıdır. Bayat olmayan ekmekten yapılan kızartma yumuşar ve hamura dönüşür.
1 adet bayat somun ekmek
2 adet yumurta
Bir çay kaşığı toz biber
Bir çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı maden suyu
Bir su bardağı sıvıyağ
Bayat ekmeği dilimlere ayırın. Dilimler çok kalın ya da çok ince olmasın.
Akabinde bir kasede iki yumurtayı baharatları ve maden suyunu katarak iyice çırpın.
Gerekirse karışımı bir kez mikserden geçirin.
Akabinde ekmekleri arkalı önlü batırıp ocağa aldığınız kızgın yağın içine koyun.
Hafif pembeleşen kısmı çevirin.
Yağ çeken bir kağıdın üzerine koyun.
Yumurtalı ekmekleriniz servise hazır!