Patlıcanlı yemek arayanlara melanzane tarifi

Melanzane tarifi merak ediliyor. Patlıcanla hazırlanan bir yemek olan melanzane tarifi üç aşamada yapılıyor. Arda'nın mutfağından melanzane tarifi haberimizde…

Melanzane tarifi patlıcanla hazırlanan bir yemek. Nefis peynir tadı ve sosuyla iştah kabartan melanzane görüntüsüyle de sofraları zenginleştiriyor.

Evde bulunan malzemelerle yapılan melanzane tarifini Arda'nın Mutfağı'ndan hazırladık. İşte patlıcanlı yemek arayanlara nefis öneri...

MELANZANE MALZEMELERİ

2 adet bostan patlıcanı

Ayçiçek yağı

Domates Sosu için Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet küçük boy soğan

2 diş sarımsak

3 adet domates – rende

5 yaprak taze fesleğen

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı su

Araları için Malzemeler

200 gr. mozarella peyniri ya da kaşar peyniri – rende

Üzeri için Malzemeler

¼ su bardağı parmesan peyniri – rende

MELANZANE TARİFİ

Melanzane tarifi için önce patlıcanları hazırlayın. Patlıcanınızı ince ince dilimleyin.

Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı ekleyip ısıtın. Dilimlediğiniz patlıcanları yağın içerisine alın ve kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kâğıt serili bir tabağa çıkartın ve üzerine bir kapak kapatıp dinlendirin. Şimdide melanzane sosunu hazırlayın.

Sosu için;

Bir sos tenceresinin içerisine zeytinyağını ekleyin ve soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Sarımsaklarınızı dilimleyin ve tencerenize alın.

Ardından rendelediğiniz domatesleri içerisine ekleyin ve pişirin.

Sos kıvamına gelen domateslerinizin içerisine taze fesleğenleri ilave edin ve karıştırın.

Tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edip karıştırın.

Bir parçalayıcı yardımıyla her şeyi çekin.

Birleştirmek için;

Güvecinizin taban kısmına domates sosunuzdan 2 yemek kaşığı yayın.

Üzerine kızarttığınız patlıcanlardan bir kat dizin.

Rendelenmiş peyniri serpin ve domates sostan gezdirin.

Malzemeleriniz bitene kadar tekrarlayın.

En üst katına domates sosu yayın ve parmesan peyniri gezdirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin. Melanzane servise hazır. Afiyet olsun...