AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Izgara, tavada veya tavada kızartılmış patlıcanlar gerçek bir yağ deposudur. Patlıcanların fazla yağ çekmesini önlemenin püf noktasını bilenler bu yağdan kurtuluyor. Özellikle patlıcan kızartmasına bayılıyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin.
Yumurta akı patlıcan kızartırken yağ oranını azaltıyor. Patlıcanlarınızı yumurta akı ile kaplayarak, patlıcana yağın nüfuz etmesini önleyecek koruyucu bir tabaka oluşturabilirsiniz.
YUMURTA AKI PATLICANLA NASIL KULLANILIR?
Patlıcanları yıkayın
Hazırlamayı planladığınız yemeğe göre küpler, halkalar veya dilimler halinde kesin
Bir yumurta alın, bölün ve beyazını sarısından ayırın
Kasedeki yumurta beyazını kuvvetlice çırpın
Bir pasta fırçası kullanarak patlıcanlarınızı yumurta akına hafifçe fırçalayın
Patlıcanlarınızı bir tavaya alın ve üzerlerine hafif sıvı yağ gezdirerek pişirin
Artık patlıcanlarınızı kızgın yağa batırıp pişirmeye karar verseniz bile fazla yağın patlıcanlarınızı kaplayacağı konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.