AZİME KAHYA
Patlıcan közlemesini sevenler ocağı pisletmeyen pişirme yöntemlerini araştırıyor. Patlıcan fırında da közlenebilir. Ama bazıları ocaktaki tadı daha çok sever ve bu yüzden ocağın batmasını göze alır. Fakat bunu önlemenin birkaç yöntemi var. İşte ocağı pisletmeden patlıcan közlemenin püf noktaları...
PATLICAN KÖZLEMESİNİN PÜF NOKTALARI
Mutfakta her şeyin bir çaresi bulunur derler. Temizlik için de bu cümle geçerli. Çünkü ocağı pisletmeden bazı yemekleri yapmanın püf noktalar var. İşte patlıcan közlemesinin ipuçları...
1. TOST MAKİNESİ / IZGARA TAVADA KÖZLEME
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Tost makinesine ya da döküm ızgara tavaya yerleştirin. Kapak kapalıysa daha hızlı közlenir.
Altına yağlı kağıt koymak temizlik açısından işe yarar.
Püf Noktası: Arada çevir, kabukta çatlama sesini duyana kadar devam edin.
2. FIRINDA KÖZLEME (TEMİZLİĞE BİREBİR)
200 derecede fanlı ayarda 25–35 dakika arası yeterli olabilir. Fırın tepsisine alüminyum folyo ya da yağlı kağıt serin.
Patlıcanların üzerine birkaç çizik atın ki patlamasın.
Püf Noktası: Kabuğu daha kolay soymak için piştikten sonra streçle 5 dakika sarın, kendi buharıyla yumuşasın.
3. GAZLI OCAKTA AMA OCAĞI PİSLETMEDEN (KÜÇÜK HİLE!)
Ocak üstüne küçük boy tel ızgara yerleştirin.
Altına genişçe bir alüminyum folyo serersen ocağa akma olmaz.
Patlıcanı doğrudan ateşe koymayın; telde çevirerek közleyin.
Püf Noktası: Tel ızgarayı sonra bulaşık makinesine atarsınız, ocak tertemiz kalır.