Patlıcan kızartmasına sirkeli yöntem! Hiç yağ çekmiyor, kupkuru kalıyor

Patlıcan kızartması yapılırken yağ çekme durumu olabilir. Kuru ve yağ çekmeyen patlıcan kızartmasının püf noktaları neler?

Kahvaltıya ve günün her saatine uygun olan patlıcan kızarması nasıl yapılır? En lezzetli patlıcan kızartması hiç yağ çekmeyendir. İşte detaylar...

Patlıcan kızartırken yağ çekmesini önlemek isterseniz bu yöntemlere göz atabilirsiniz;

SİRKE İLAVE EDİN

Patlıcanların yağ çekmesini engelleyebileceğiniz en etkili yollardan biri sirke kullanmaktır. Bunun için patlıcanları kızartırken yağın içerisine biraz sirke ilave edin. Böylece yağ çekmesini önlemenin yanı sıra tadının da daha lezzetli bir hale gelir.

TUZDA BEKLETMEK

Patlıcanları kızartırken uygulayacağınız bu kolay yöntem sayesinde yağ çekmelerinin önüne geçebilirsiniz ve yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem için sadece tuz ve suya ihtiyacınız var.

Patlıcanları soğuk tuzlu suda bekleterek kızartırken yağ çekmesinin önüne geçebilirsiniz.

Bu yöntem için ilk olarak patlıcanların kabuklarını alacalı bir biçimde soyun.

Ardından bir kabın içerisine soğuk su doldurup biraz tuz ilave edin.

Kabın içerisine patlıcanları yerleştirin. Bu sayede patlıcanların acı tadı ortadan kaybolacaktır.

Patlıcanları soğuk tuzlu suda biraz beklettikten sonra suyunu süzüp patlıcanları dilimlere ayırın.

Bir başka kabın içerisine tekrardan soğuk su ve tuz ekleyerek soğuk tuzlu su karışımı hazırlayın.

Dilimlemiş olduğunuz patlıcan dilimlerini suyun içerisine yerleştirip suyun renginde değişiklik meydana gelene dek bekletin.

Daha sonra tuzlu suyu süzün ve patlıcanları peçeteyle kurulayın.

Patlıcanların yağ çekmesini önleyecek diğer yollar ise şöyle;

AĞIRLIK YERLEŞTİRİN

Su bardağı kullanarak uygulayabileceğiniz bu yöntem, acelesi olmayan kişiler için daha uygun bir yöntem. Patlıcanları soyun ve dilimlere ayırın. Ardından kağıt bir peçeteyi serin ve üzerine patlıcan dilimlerini yerleştirin, üzerlerine az miktarda tuz dökerek bir başka kağıt peçeteyle kapatın. En son sermiş olduğunuz kağıt peçetenin üzerine tabak, döküm tava vb. bir ağırlık yapacak ürün yerleştirin. Bu şekilde 2 saat boyunca bekletin. 2 saatin sonunda patlıcanları kızartabilirsiniz.

TAVADA KIZARTIN

Bu yöntem için bir adet teflon tavaya ihtiyacınız var. Patlıcanları soyup dilimlere ayırdıkta sonra teflon tavanın içerisine az miktarda yağ ekleyin. Ardından patlıcan dilimlerini yerleştirerek kızartın. Bu sayede patlıcanların yağ çekmesini engelleyebilirsiniz.

ATEŞ DERECESİ DİKKAT EDİN

Patlıcanları kızartırken yağ çekmemesi için ocağın ateş derecesi de önemli faktörlerden birisi olarak yer alır. Kızartma esnasında ocağın ateşinin derecesinin fazla olmaması gerekir, ocağın altının fazla açık olması aynı şekilde patlıcanların da fazla yağ çekmesine neden olur. Bu nedenle orta ateşte kızartmaya önem gösterin ardından patlıcanları kızarttıktan sonra üzerlerindeki fazla yağı kağıt peçeteyle alabilirsiniz.