aksam.com.tr/Mor Papatya
Evde hazırlaması hızlı ve kolay olduğu için de popüler olan patlamış mısırın pek çok yararı var. Ek bir tada ihtiyacınız varsa, az miktarda tuz veya sağlıklı bir yağ kullanabilirsiniz.
1. Günlük demir değerinizin yaklaşık yüzde 8'ini içerir. Ayrıca içerisinde; kalsiyum, bakır, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, çinko, B6, A, E ve K Vitaminleri, folat, niasin, folat, riboflavin, tiamin ve pantotenik asit barındırır.
2. Kalp hastalığı, kolesterol ve hipertansiyon riskini azaltabilecek önemli bir besin grubu olan tam bir tahıldır.
3. Lif açısından zengindir; sindirimi iyileştirir, kilo kaybına yardımcı olur.
4. Kan şekerini düzenler, tip 2 diyabet geliştirme şansınızı azaltır.
5. Bir antioksidan olan fenolik asitleri içerir.
Elbette bu mükemmel atıştırmalığa çok fazla tereyağı ve tuz eklerseniz, faydalarını azaltabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca kaselerce patlamış mısır tüketmeyin. Herhangi bir yiyecekte olduğu gibi, patlamış mısırın da ölçülü olarak yenmesi gerektiğini unutmayın.