Patlamayan sivilceye dikkat! Çözüm elma sirkesi ve yeşil çay

Sivilcelerin patlatılması cilde en çok zarar veren konuların başında geliyor. Peki, patlatma seviyesine gelen sivilce için ne yapılmalıdır? Zor patlatılan sivilcelerde, sivilcenin köküne bağlı olarak iltihap deri altına yayılabilir. Deri altına dağılan sivilce ise vücuda yayılabilir. ''Sivilceler nasıl geçer?'' sorusunun cevabı ve sivilcelerin patlatılması ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Sivilceler iltihaplı dokular olduğundan çoğu zaman farkında olmadan patlatılan sivilceler vücut için zararlı olmaktadır. Eğer yüzünüzde sivilce izi kalmasını istemiyorsanız sivilce patlatmak için dikkat edilmesi gereken koşulları da sağlamalısınız. İşte sivilceleri geçiren öneriler...

SİVİLCELER NASIL GEÇER?

Elma sirkesi sivilceleri önlüyor. Temiz bir pamuk yardımı ile sivilce bölgesine sürülen elma sirkesi, iltihap kurutucu özelliği ile sivilcelere karşı hem etkilidir hem de yayılmasını önler.

Yeşil çay antioksidan kaynağı olduğundan sivilcelere iyi gelir, ağrısını ve kızarıklığını giderir.

Diş macununu uzmanlar genelde önermemektedir.

Aloe vera da sivilceye karşı oldukça etkili olmakla birlikte cildi yeniler. Fakat bazı ciltlerin aloe veraya karşı alerjisi olabilir. Bu nedenle yüze uygulamadan önce vücudun ufak bir yerinde denemekte fayda var.

Uzman hekimin önereceği temizleyici sabun ya da losyonlar, nemlendirici ürünler de sivilceleri yok eder. Tedaviden sonra cildin yağlanmasını engelleyen uygun ürünlerle sivilcelerin tekrar çıkması engellenebilir.

Defne yaprağını kaynatarak sivilcelere çözüm bulabilirsiniz. Defne yaprağını 10 dakika kadar kaynatıp ezdikten sonra, temiz bir pamuk yardımı ile sivilce üzerine sürün, sivilceyi kurutacaktır.

SİVİLCE PATLATILIR MI?

Uzmanlar, yoğun ve inatçı sivilceler konusunda mutlaka hekime danışılmasını tavsiye ediyor. Fakat patlatma noktasına gelmiş sivilceler için de dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Sivilce patlatılmadan önce tamamen baş noktasının dışına çıktığından emin olun. Buhar yardımı ile kompres edilmeli, ardından sivilce nazikçe sıkılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu sivilce patlamıyorsa uğraşmamaktır. Aksi takdirde sivilce kalıcı olacaktır.