Patlamayan sigara böreği yapmanın 10 püf noktası! Asla çok yağlı peynirleri kullanmayın

Sigara böreği pratik ve lezzetli tariflerden biri. Sigara böreğini sararken çok fazla peynir kullanılmamalı. Peki sigara böreği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte yanıtı...

Sigara böreği yapılırken lor ve kaşar peyniri karıştırılırsa daha lezzetli olur. Sigara böreği daima kızgın yağda pişirilmeli. Peki sigara böreği nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte yanıtı...

LEZZETLİ SİGARA BÖREĞİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Lezzetli, çıtır ve kızarırken patlamayan sigara böreği yapmanın püf noktaları şöyle:

Öncelikle yufka taze olmalı. Elden açılan günlük yufka tercih ederseniz böreğiniz daha lezzetli olur.

Sert ve kalın yufka ile sarılan sigara böreklerinin ucu yapışmaz. Dolayısıyla yağın içerisine attığınızda şekilsiz kızarır. Yufkanızın sert ve kalın olmamasına dikkat edin.

Sigara böreğinin içerisine kuru kuru lor peyniri koymayın. Lor peynirini, kaşar peyniri, tulum peyniri yahut ezine peyniri gibi başka çeşit bir peynirle karıştırın. Ancak çok yağlı peynir kullanmayın. Aksi takdirde kızarırken peynirin suyu yağın içerisine akabilir.

Sigara böreğinin patlamaması için yufkayı sararken kenarlarına fazla peynir koymayın. Ayrıca kenarlarını güzelce içe katlayın ve rulo şeklinde gevşek olmayacak şekilde sarın. Gevşek sarılırsa peynirler kızarırken dökülür ve de bu yağın patlamasına neden olur. Sigara böreği ne çok sıkı ne de çok gevşek sarılmamalı.

Sigara böreğini kızartacağınız yağ ilk kez kullanılmış olacak. Daha öncesinde tencerede kalan yağ ile kızartmayın. Derin ve geniş bir tencerenin içerisine bol yağ ekleyin. Aksi takdirde az yağda kızaran börekler yağ çekecektir.

Sigar börekleri daima yüksek ateşte kızartılmalı.

Böreği yağa atınca tavayı sağa sola eğerek böreklerin üzerine yağ gelmesini sağlayın. Sağa sola giden börekler çarpışa çarpışa altın renginde çabucak kızaracaktır.

SİGARA BÖREĞİ SARARKEN İÇİNE NE KONULUR?

Genellikle iç malzeme olarak lor peyniri tercih edilir. Lor peyniri ile birlikte kaşar peyniri rendesi ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz. Dilerseniz kıymalı, patatesli ve sucuklu da yapabilirsiniz. Maydanoz da yine tamamen isteğe bağlı.

SİGARA BÖREĞİNİN PATLAMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Sigara böreğinin patlamaması için yufkayı sararken kenarlarına fazla peynir koymayın. Yufkanın kenarlarını güzelce içe katlayın ve rulo şeklinde gevşek olmayacak şekilde sarın. Gevşek sararsanız peynirler kızarırken dökülür ve de bu yağın patlamasına neden olur. Sigara böreğini ne çok sıkı ne de çok gevşek sarmamaya çalışın.

SİGARA BÖREĞİNİN İÇİNE YUMURTA KONUR MU?

Sigara böreğinin içerisine yumurta koymanın amacı, iç harç malzemeyi bağlaması ve kızarırken patlamasını önlemek. Dilerseniz iç harcına yumurta koymayabilirsiniz.

EN KOLAY SİGARA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Sigara böreği için gerekli malzemeler şöyle:

3 adet yufka

1 kâse lor peyniri

1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

15-20 sap maydanoz

1 adet yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

ADIM ADIM EN KOLAY SİGARA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Kâsenin içerisine lor peynirini ekleyin.

Maydanozları ince ince kıyın. Lor peynirine ilave edin.

Ardından üzerine yumurtayı kırın ve kaşık yardımıyla karıştırın.

1 yufkayı ortadan ikiye kesin ve 6 eşit parçaya bölün.

Yufkaların geniş kenarına 1 yemek kaşığı malzemeden koyun. İki kenarını içeriye kıvırarak sıkı bir şekilde sarın.

Yufkayı sararken yufkanın ucuna geldiğinizde ıslatın ve sarma işlemini bitirin.

Diğer parçalarda aynı şekilde rulo yapılır. Sıvı yağda kızartılır.

Afiyet olsun.