Patateste bu rengi görüyorsanız ağzınıza sürmeyin! Kusma, ishal ve zehirlenme yaşayabilirsiniz

Patates en sık tüketilen gıdalardan biri. Patateste filizlenme görüldüğü zaman asla tüketilmemeli. Peki beslenme uzmanlarının uyarısı ne? İşte yanıtı...

Beslenme uzmanı Amidor, yeşil patatesin tüketilmemesi gerektiğini belirterek, "Yüksek solanin konsantrasyonu, yeşil patatesi yemeyi kötü bir fikir haline getirir. Ayrıca patatesi pişirmek bu zehirli bileşikten kurtulmasına yardımcı olmuyor. Yeşil patates yemek muhtemelen sizi öldürmez ancak solanin alırsanız kusma, karın ağrısı, ishal ve baş ağrısı gibi semptomlara neden olabilir" dedi.

YEŞİL KISMI KESMEK İŞE YARAR MI?

Beslenme uzmanı Amidor, "Güvenli olması için yeşil patatesleri veya patatesin yeşil kısımlarını yememeniz önerilir. Yapılacak en güvenli şey yeşil patatesleri atmak. Patatesin üzerinde az miktarda yeşillik varsa, etrafını kesip kalan patatesi yiyebilirsiniz ama yine de, güvende olmak için yeşil patatesleri tüketmemek en iyisi" dedi.

PATATESLERİN YEŞİLE DÖNMESİNİ ÖNLEMENİN BİR YOLU VAR MI?

Patateslerin saklandığı ortam, kök sebzenin rengiyle ilgili durumu açıklar. Beslenme uzmanı Amidor, "Patatesler çoğunlukla yanlış depolama nedeniyle yeşile dönme eğilimindedir. Patatesleri serin, kuru ve karanlık bir yerde, minimum ışık olan ve floresan ışığı olmayan bir yerde saklamanız önerilir" diye konuştu.

Öte yandan satın alınan patateslerin kontrol edilmesi ve seçerken yeşil lekeli olanlardan kaçınılması gerektiği belirtilirken, alınan yeşil patateslerin ise tüketilmemesi gerektiği ifade edildi.