Patatesli yemek arayanlara nefis menü! Akşam yemeğine özel tas kebabı tarifi

Akşam yemeği saati yaklaşınca patatesli yemek tarifleri de araştırılıyor. Akşam yemeği menüsü için tas kebabı tarifine ne dersiniz? Tencere yemeği olan tas kebabını yapmak diğer yemeklere göre daha kolay. İşte 3 adımda nefis patatesli tencere yemeği tarifi ve malzemeleri...

Akşam yemeklerinde patatesli tencere yemekleri seviliyor ve tarifleri araştırılıyor. Hala günün menüsüne karar vermeyenler için tas kebabı tarifi hazırladık. Bilindik malzemelerle hazırlanan tas kebabı tarifi en popüler patatesli yemeklerden biri. Daha fazla iştahınızı kabartmadan işte 3 adımda tas kebabı tarifi...

TAS KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et

2 adet domates

1 adet soğan

3 adet sivri biber

3-4 adet patates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

2 su bardağı sıcak su

Kırmızı pul biber, karabiber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ

TAS KEBABI TARİFİ

Öncelikle etleri kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.

Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak. Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, ardından sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun. Sarımsak sevmeyenler kullanmayabilir. Salçasını ilave edin baharatları ve tuzunu da ilave ederek sıcak su ekleyin. Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Suyu yemek tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın. Dileyenler üzerini reyhanla süsleyebilir. Afiyet olsun...

Not: İsteyenler bezelye de ekleyebilir.