Patatesli soğanlı omlet! Şef Arda Türkmen'in tarifi

Patatesli soğanlı omlet sabah kahvaltılarının vazgeçilmez. Patatesli tariflerden biri olan omletin yapımı çok kolay. Peki harika kahvaltılık lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Omlet çok farklı çeşitleri olan bir yemek. Patatesli soğanlı omlet ise lezzetiyle tadını damağında bırakıyor. Peki harika kahvaltılık lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

PATATESLİ SOĞANLI OMLET İÇİN MALZEMELER

6 adet yumurta

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy patates

3 – 4 adet soğan

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Pul biber

Kuru nane

YAPILIŞI

Patatesi küçük küp olacak şekilde doğrayın.

Soğanı jülyen doğrayın.

Tavanızı ısıtın.

İçerisine zeytinyağını ekleyin.

Ardından doğradığınız patatesleri içerisine ekleyin ve altı hafif kısık ateşte pişmeye bırakın.

Patatesleriniz hafif yumuşayınca içerisine soğan, tuz ve karabiberi ilave edip, ocağın altını da orta ateşe alın.

Soğanlar hafif karamelize olunca içerisine tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Yumurtaları bir karıştırma kabına alın ve bir çatal yardımıyla iyice çırpın.

Ocağın altını kısık ateşe getirin, çırptığınız yumurtayı ekleyin.

Üzerine pul biber, kuru nane ve tuzu ekleyin.

Bir spatula yardımıyla kenarlarından ortaya doğru toplayın.

Üzerine bir kapak ya da aynı boy bir tava kapatın ve ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.