Patates doyurucu ve mide dostudur. Patatesli tarifler arasında yer alan patatesli kek için 3 yumurta yeterli. Peki lezzetli tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...
PATATESLİ KEK TARİFİ
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
Susam
YAPILIŞI
İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.
En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün.
Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotu da koyabilir.