Patatesli kahvaltılık süper lezzet! Patates tava nasıl yapılır? Patatesli kolay kahvaltılık tarif

Kahvaltıda lezzetle tüketilen patates tava nasıl yapılır? Patates tava baharatlarla daha da lezzetleniyor. Yumurtalı sosla daha da enfes hale gelen patates tava nasıl yapılır?

Patates tava sabah yiyeceği olarak tüketilebilir. Kızartmanın aksine daha sağlıklı olan patates tava nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yumurtalı patates tava hem lezzetli hem doyurucu. Peki patates tava nasıl yapılır?

PATATES TAVA İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy patates

1 parça margarin yada tereyağ

1 fiske pulbiber

1 fiske nane

1 fiske karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Kahvaltılık yumurtalı patates en sevilen lezzetlerdendir.

Patates soyulup çok incecik şekilde dilimlenir.

Büyük tavanın her yeri bolca katı yağ ile yağlanır.

Kahvaltılık yumuşak margarin veya tereyağ ile yağlarsanız daha kolay olacaktır.

Yağlanmış tavaya patatesler yan yana uçları hafif üst üste gelecek şekilde hepsi dizilir.

Üzerine 1 fiske tuz serpilir.

Üzerine bir kapak kapatılıp en kısık ateşte çevire çevire kızarıp yumuşayana kadar pişirilir.

5 dakikada oluyor.

SOSU İÇİN

1 kasede 2 yumurta iyice çırpılır. 1 fiske tuz atılır.

Kızarıp yumuşayan patates halkaları üzerine 1'er fiske baharatlardan serpilir.

Çırpılmış yumurta yanlardan başlanıp gezdirilerek eşit şekilde her yerine dökülür ve kapağı kapatılır.

En kısık ateşte pişirilir.

2-3 dakika sonra açılır ve yumurtalar pişmiş ise patates tava ocaktan alınıp yavaşça servis tabağına yan kaydırılıp alınır.

AFİYET OLSUN