KADİR TEKİN
Patatesli börek, lezzetli bir Türk mutfağı klasiği olsa da sağlık açısından da faydası vardır. Kan şekerini dengeleyen patates aynı zamanda iyi bir potasyum kaynağıdır.
Patatesli börek tarifi çay saatlerinde hem doyurucu hem de kurtarıcı olabiliyor. Patatesli böreğin yapılışı oldukça basit. Tek uğraştırıcı kısmı patatesleri haşlamak ve lezzetli bir iç harç hazırlamak. İşte adım adım patatesli börek tarifi ve malzemeleri...
PATATESLİ BÖREK TARİFİ MALZEMELER
3 adet yufka
Yufkaların arası için 1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
İç harcı için malzemeler
3 adet haşlanmış ve ezilmiş patates
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber, pul biber, sumak
PATATESLİ BÖREK TARİFİ
Patatesli börek tarifi için önce iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun. Ardından salçasını ekleyin ve birkaç tur kavurun. Ocağın altını kapatın.
Ezilmiş patateslerin üzerine kavurduğunuz soğanlı yağı ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave edin. Güzelce karıştırın. Patatesli börek için iç harç hazır.
Bir kâsede sütle bir yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın. Yufkayı açın. Üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye alın. Arasına patates harcından gezdirin.
Üzerine yufkayı tekrar koyun. Yufka büyük gelirse kesebilirsiniz. Her yufkada aynı işlemi yapın.
Bittikten sonra bir kâsede yumurta sarısını çırpın. İçerisine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyin ve karıştırın. Böreğin en üstüne güzelce sürün. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...