Patatesli börek tarifi! Yaz pikniklerinin vazgeçilmezi

Çay saatine en çok yakışan patatesli börek, yaz pikniklerinin de olmazsa olmazı. Peki, patatesli börek nasıl yapılır? Lezzetini iç harçtan alan patatesli böreği kendi açtığınız yufkayla ya da hazır yufkayla da yapabilirsiniz. Karbonhidrat sağlayan ve enerji veren nefis patatesli börek tarifi…

KADİR TEKİN

Patatesli börek, lezzetli bir Türk mutfağı klasiği olsa da sağlık açısından da faydası vardır. Kan şekerini dengeleyen patates aynı zamanda iyi bir potasyum kaynağıdır.

Patatesli börek tarifi çay saatlerinde hem doyurucu hem de kurtarıcı olabiliyor. Patatesli böreğin yapılışı oldukça basit. Tek uğraştırıcı kısmı patatesleri haşlamak ve lezzetli bir iç harç hazırlamak. İşte adım adım patatesli börek tarifi ve malzemeleri...

PATATESLİ BÖREK TARİFİ MALZEMELER

3 adet yufka

Yufkaların arası için 1 çay bardağı süt

1 yumurta sarısı

İç harcı için malzemeler

3 adet haşlanmış ve ezilmiş patates

1 adet kuru soğan

Sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber, pul biber, sumak

PATATESLİ BÖREK TARİFİ

Patatesli börek tarifi için önce iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun. Ardından salçasını ekleyin ve birkaç tur kavurun. Ocağın altını kapatın.

Ezilmiş patateslerin üzerine kavurduğunuz soğanlı yağı ekleyin. Baharatları ve tuzu da ilave edin. Güzelce karıştırın. Patatesli börek için iç harç hazır.

Bir kâsede sütle bir yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın. Yufkayı açın. Üzerine fırçayla sütlü karışımdan sürün. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye alın. Arasına patates harcından gezdirin.

Üzerine yufkayı tekrar koyun. Yufka büyük gelirse kesebilirsiniz. Her yufkada aynı işlemi yapın.

Bittikten sonra bir kâsede yumurta sarısını çırpın. İçerisine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyin ve karıştırın. Böreğin en üstüne güzelce sürün. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun...