Patateslerin filizlenmesini önleyebilen yöntemler! Bu yöntemleri kullanmayan pişman oluyor

Patates doğru şartlarda saklanmazsa, uzun süre bekletildiğinde ve güneşe maruz kaldığında yeşillenerek filizlenebilir. Hatta dış yüzeyinin tamamen yeşile döndüğü de görülebilir. Bunun yanı sıra patatesi uzun süre filizlenmeden muhafaza etmenin yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

Patatesin de diğer besinler gibi uygun şartlarda muhafaza edilmesi gerekir. Nitekim doğru şartlar sağlanmazsa patates uzun süre bekletildiğinde ve güneşe maruz kaldığında yeşillenerek filizlenebilir. Bazı yöntemler sayesinde bu besinin uzun süre bozulmadan muhafaza edilmesi mümkün olabiliyor.

PATATESİN FİLİZLENMESİNİ ÖNLEYEBİLEN YÖNTEMLER

Patatesin filizlenmesini önleyebilmek için bu besinin saklandığı alana bir adet ada çayı ilave edilmesi öneriliyor. Ada çayı sayesinde bu besinin filizlenmesi ve çürümesi gecikebiliyor. Bu sayede daha uzun süre patates muhafaza edilebiliyor. Bunun yanı sıra söz konusu besinin farklı sebzelerle muhafaza edilmemesi de filizlenmesini geciktirebiliyor. Ayrıca kuru ve serin bir bölgede muhafaza edilmesi de erken filizlenmesini önleyebiliyor. Patatesin filizlenmesini önleyen diğer yöntemlerden bazıları şu şekilde;

  • Nane yağı ve karanfil yağı gibi organik yağlar bu besinin filizlenmesini önleme konusunda yardımcı olabiliyor. Ayrıca patatesin muhafaza edilme koşulları da filizlenmenin önlemesinde etkili olabiliyor.
  • Bu besinin muz, elma, soğan, armut ve diğer meyvelerin yakınında saklanmaması filizlenmemesi için faydalı olabiliyor.
  • FİLİZLENEN PATATESİN ZARARLARI

    Patateste filizlenmeye başlayan bölgeler, zamanla söz konusu besinin kimyasını bozar. Bunun sonucunda ise filizlenen besin kişilerde mide bulantısı, kusma, ishal, mide krampları, baş ağrısı, boğazda yanma ve baş dönmesi gibi sağlık problemlerine yol açabilir.