Patatesleri bu şekilde tüketmeyin! Mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir

Patatesler doğru şartlarda muhafaza edilmezse, uzun süre bekletilirse ve güneşe maruz kalırsa yeşillenerek filizlenebilir. Hatta tamamen yeşile döndüğü bile görülebilir. Bu nedenle patateslerin filizlenmemesi için doğru şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. İşte detaylar…

Patateslerin kendine uygun şartlarda muhafaza edilmesi gerekiyor. Nitekim doğru şartlarda muhafaza edilmeyen patateslerin yeşillenerek filizlendiği gözlemlenebilir. Bunun yanı sıra filizlenmiş patateslerin yenmesi bazı sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir.

PATATESLERİ BU ŞEKİLDE TÜKETMEYİN

Patateste filizlenmeler başladıysa, tüketilmemesi gerekiyor. Nitekim filizlenme, besinin kimyasını bozabilir. Bunun sonucunda ise; mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, ishal, mide krampları, boğazda yanma ve baş ağrısı gibi sağlık problemleri oluşabilir.

FİLİZLENME NASIL ÖNLENEBİLİR?

Patateslerin filizlenmesini önleyebilmek için muhafaza edildiği yere bir adet ada çayı koyulabilir. Nitekim ada çayı, patateslerin filizlenmesini ve çürümesini geciktirebilir. Bu sayede, bu besinin daha uzun bir süre filizlenmeden muhafaza edilmesi sağlanabilir. Ayrıca bu besinin kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesi, filizlenmesini geciktirebilir. Ek olarak patatesleri muhafaza ederken filizlenmesini engelleyebilecek diğer yöntemlerden bazıları hemen aşağıda yer alıyor.

  • Karanfil yağı ve nane yağı gibi organik yağlar, bu besinin filizlenmesini engellemeye yardımcı olabilir. Ancak söz konusu besinin muhafaza koşullarının da uygun şartlarda olması gerekir.
  • Elma, muz, soğan, armut ve diğer meyvelerin yanında saklanan patatesler daha erken filizlenebilir. Bu nedenle ayrı bir yerde muhafaza edilmeleri tavsiye edilir.