Patatesle yapılan nefis lalezar mezesi tarifi

Lalezar mezesi tarifi iftarda meze tarifi arayanların kurtarıcısı oluyor. Peki, lalezar mezesi nasıl yapılır? Haşlanmış patatesle yapılan lalezar mezesinin yapılışı haberimizde...

Lalezar mezesi haşlanmış patatesle sebzelerin buluşmasından ortaya çıkan nefis bir meze çeşididir. Yemeklerden önce ara sıcak tarifi arıyorsanız oldukça pratik bir tarif. İşte görüntüsüyle de sofraya yakışacak lalezar mezesi tarifi ve malzemeleri...

LALEZAR MEZESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

6 adet orta boy patates

1 yemek kaşığından biraz fazla tereyağı

3 adet kırmızı biber

1 soğan

1 limonun suyu

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Sirke

Tuz

Karabiber

LALEZAR MEZESİ TARİFİ

İftar sofrasına kolay meze tarifi arıyorsanız lalezar mezesi hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle saray sofralarına layık.

Öncelikle patatesleri doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri püre hâline getirin.

Soğanı küçük küçük doğrayıp ekleyin. Üzerine maydanoz ve dereotunun yarısını doğrayıp ekleyin. Üzerine yağını, tuzunu, sirkesini, limon suyunu ve karabiberini de ilave ederek yoğurun.

Kalan maydanoz ve dere otunu minik doğrayıp geniş bir tabağa koyun.

Süslemek için kırmızı biberlerimizi küp küp doğrayın ve kenara alın.

Patateslerden cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayın.

Ardından patatesi doğradığınız yeşilliğimizin üzerine alıp her tarafı yeşillik ile kaplanana kadar yuvarlayın.

Patates topunun üzerine çukurluk açın ve doğradığınız kırmızı biberleri yerleştirin. Patatesin hepsi bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İftara nefis mezeniz hazır. Afiyet olsun...