Patatesin bilinmeyen zararları! Mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabiliyor

Patatesler uygun şartlarda muhafaza edilmezlerse, yeşillenerek filizlenebilirler. Hatta uygun muhafaza edilmediklerinde tamamen yeşile bile dönebilirler. Bu nedenle patateslerin saklanması konusunda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca filizlendiği zaman tüketilirlerse, bazı sağlık problemlerine de neden olabilirler. İşte detaylar…

Patateslerin filizlenmemesi için uygun şartlarda muhafaza edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra filizlenmiş patatesler tüketilirse, mide bulantısı ve baş dönmesi başta olmak üzere birçok farklı sağlık problemine neden olabilir.

BU PATATESİN ZARARI GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

Patates filizlenmesini daha önce görmeyenler ya da hangi zararları oluşturabileceğini bilmeyenler, ilk öğrendiklerinde şaşırabiliyorlar. Çünkü sofralarda sık sık tüketilebilen bu besin, filizlendiği zaman birçok sağlık problemine neden olabiliyor.

Patateslerde oluşan filizlenme, besinin kimyasını bozabilir. Bunun sonucunda ise; baş dönmesi, mide bulantısı, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı, kusma ve ishal gibi sağlık problemlerini ortaya çıkartabilir. Bu nedenle filizlenen patatesin tüketilmemesi gerekiyor.

FİLİZLENMEYİ ÖNLEMEDE YARDIMCI OLABİLECEK YÖNTEMLER

Patateslerin filizlenmesini önleyebilmek için saklandığı yere bir ada çayı yerleştirilebilir. Bu sayede, bu besinin tüketim ömrünü artırabilmek mümkün olabilir. Ayrıca patateslerin kuru ve serin bir yerde muhafaza edilmesi öneriliyor. Ayrıca diğer muhafaza yöntemlerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

Nane yağı ve karanfil yağı gibi organik yağlar, bu besinin filizlenmesini önlemede faydalı olabilir. Ancak söz konusu besinin uygun şartlarda muhafaza edilmesi de gerekir.

Soğan, muz ve elma gibi diğer meyvelerin yanında saklanmaması gerekiyor. Çünkü bu durum, erken filizlenmeye sebebiyet verebilir.