Patatesi besin değerini kaybetmeden haşlamanın formülü! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Patates haşlama işleminde dikkatli olunması tavsiye edilir. Çünkü, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebilen bazı yöntemler sonucunda, patatesin içeriğindeki besin değeri azalabilir. Ancak bu noktada tercih edilebilecek bazı yöntemler sayesinde, patatesi besin değerini kaybetmeden haşlamak mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Patates birçok insanın severek tükettiği besinler arasında bulunuyor. Ayrıca hem sade bir şekilde hem de diğer yemeklere ve salatalara katılarak tüketilebiliyor. Ancak patates, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebilen bazı yöntemler sonucunda haşlanırken besin değerini kaybedebilir.

Haşlanmış patates kontrollü ve doğru şekilde tüketildiğinde, sağlık açısından yararlı olabiliyor. Ancak bu konuda doğru şekilde pişirilmesi de tavsiye edilebiliyor. Nitekim yanlış şekilde haşlanan patates, besin değerini kaybedebilir.

PATATESİ BESİN DEĞERİNİ KAYBETMEDEN HAŞLAMANIN FORMÜLÜ

Patateslerin haşlanırken besin değerini korumaları gerekir. Ayrıca bu konuda uygulanabilecek bir yöntem sayesinde, patateslerin besin değerini koruma ihtimalleri artabiliyor. Nitekim bu yöntem için iyice yıkanan patateslerin kabukları ile birlikte haşlanmaları tavsiye ediliyor.

Patateslerin kabukları, koruyucu bir zırh görevi üstlenebilir. Bunun sonucunda ise kabukları ile birlikte haşlanan patateslerin besin değerini kaybetme ihtimalleri daha az olabilir. Bu sebeple patatesler haşlanırken, iyice yıkandıktan sonra kabukları ile birlikte haşlanması tavsiye ediliyor.