Patatesi asla böyle haşlamayın! Vitamin değerleri ölüyor

Haşlama ve pişirme şekilleri merak ediliyor. Vitamin ve mineral değerlerini koruması için bazı sebzelerin olduğu gibi haşlanması gerekir. İşte detaylar...

Uzun süre pişirmek vitamin kaybına neden olabiliyor. Peki hangi sebzeler nasıl pişirilmeli? İşte yanıtı...

PİŞİRME TEKNİKLERİ

Pastörize ve sterilize edilmemiş sütün kabardıktan sonra 4 - 5 dakika karıştırılarak kaynatılması yeterlidir. Soğutulup cam kavanoz içerisinde buzdolabına konularak 1 - 2 gün içerisinde tüketilmelidir.

Makarna ve erişte gibi B grubu vitaminlerinden zengin besinlerin haşlama suları dökülmemeli, suyu çektirilerek pişirilmelidir. Haşlama suyu dökülür ve ardından soğuk suyun altında tutulursa B1 vitamininde %80'e varan kayıplar oluşabilir.

Patates gibi kabuğu ile haşlanabilen sebzeler iyice yıkadıktan sonra soyulmadan haşlanmalıdır. Böylece besin değeri de korunmuş olur.