Patates ve soğanı birlikte saklayanlar dikkat! Meğer yıllardır yanlış muhafaza ediyormuşuz

Patates ve soğan sofraların temel besin kaynaklarından biri olarak biliniyor. Nitekim salatalardan ana yemeklere kadar ilave edilebilen soğan ve patates, pek çok insan tarafından sevilerek tüketilebiliyor. Ancak söz konusu iki besinin yanlış muhafaza edilmesi, raf ömürlerini kısaltabiliyor. İşte detaylar…

Soğan ve patates yemeklere lezzet katabildiğinden dolayı neredeyse her evde bulunabiliyor. Ayrıca soğan ve patates doğru koşullarda muhafaza edildiğinde, hem daha uzun raf ömrüne sahip olabilir hem de tazeliğini koruyabilir. Nitekim patates ve soğanları muhafaza ederken bir arada saklanmaması gerekiyor.

PATATES VE SOĞANI BİRLİKTE SAKLAYANLAR DİKKAT

Patates ve soğanın uygun koşullarda muhafaza edilmesi raf ömrünü uzatabilir. Ayrıca taze kalmasına da yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra patates ve soğanı bir arada saklamak, meğer yıllardır yanlış muhafaza ediyormuşuz bile dedirtebiliyor.

Patates ve soğanları birlikte saklayanların dikkat etmesi gerekiyor. Nitekim bu iki besinin birlikte saklanması, etkileşime girmelerine ve soğanların daha erken bozulmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra söz konusu besinleri saklarken aşağıdaki noktalara da dikkat edilmesi tavsiye edilebiliyor.

Soğanın Muhafaza Edilişi: Bu besinin buzdolabında muhafaza edilmesi uygun görülmüyor. Nitekim evin serin, güneş görmeyen ve çok nem olmayan bir bölgesinde muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca çuvalda saklanıyorsa, beton ile temas ettirilmemesi öneriliyor.

Patateslerin Muhafaza Edilişi: Bu besin muhafaza edilirken nem ve güneşten uzak tutulması öneriliyor. Nitekim evin serin ve güneş görmeyen yerinde muhafaza edilmesi, raf ömrünü uzatabilir. Ayrıca söz konusu besinin saklanması için sepet veya çuval da tercih edilebilir. Eğer sepet ya da çuval bulunmuyorsa, nemsiz ve temiz bir kutuda da saklanabilir.