Patates ve soğanı bir arada tutanlar yandı! Sonucu şaşırtıyor

Patates ve soğan sofraların vazgeçilmez besinlerinden biri olarak biliniyor. Çünkü pek çok yemeğin içerisine eklenebiliyor. Ancak bu besinlerin bir arada muhafaza edilmesi, ''patates ve soğanı bir arada tutanlar yandı'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Patates ve soğan hem lezzetli hem de sağlıklı olarak bilindiğinden dolayı birçok insan tarafından tüketiliyor. Ancak patates ve soğanın bir arada muhafaza edilmesinin sonucu birçok insanı şaşırtabiliyor. Çünkü bir arada saklanan bu besinlerin tüketim ömrü kısalabiliyor.

PATATES VE SOĞANI BİR ARADA TUTANLAR YANDI

Patates ve soğanın uygun koşullarda muhafaza edilmesi tüketim ömrünü artırabiliyor. Ancak söz konusu besinlerin bir arada tutulması, yanlış muhafaza edilme yöntemleri arasında gösterilebiliyor. Bu nedenle bir arada saklanmasının sonucu birçok kişiyi şaşırtabiliyor.

Soğanın ve patatesin birlikte muhafaza edilmesi, etkileşime girmelerine neden olabilir. Bunun sonucunda ise soğanların daha erken bozulmasına yol açılabilir. Bu durum, ''patates ve soğanı bir arada tutanlar yandı'' bile dedirtebiliyor.

Patates Muhafaza Etme Yöntemi: Patateslerin doğru şekilde muhafaza edilebilmesi için nem ve güneşten uzak tutulması tavsiye ediliyor. Bu noktada evin serin ve güneş görmeyen bir bölgesinde saklanması öneriliyor. Bunun yanı sıra sepet veya çuvala konulması öneriliyor. Eğer söz konusu malzemeler bulunmuyorsa, nemsiz ve temiz bir kutuda da muhafaza edilmesi tavsiye edilebiliyor.

Soğan Muhafaza Etme Yöntemi: Patateslerin evin serin, güneş görmeyen ve çok fazla nem olmayan bir bölgesinde muhafaza edilmesi öneriliyor. Ayrıca çuvalda saklanıyorsa, betona temas ettirilmemesi tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra buzdolabında muhafaza edilmesi önerilmiyor.