Patates ve soğanı bir arada tutanlar dikkat! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Patates ve soğan sofraların temel besin kaynaklarından biri olarak yıllardır tüketiliyor. Ancak bu besinlerin bir arada muhafaza edilmesi, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Çünkü bir arada tutulan patates ve soğanın raf ömrü kısalabiliyor. İşte detaylar…

Patates ve soğan pek çok sofrada görülüyor. Çünkü hem sağlık açısından hem de lezzet açısından birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Ayrıca yemeklere ve salatalara eklenebiliyor. Ancak patates ve soğanları bir arada tutanların dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bir arada tutulan bu besinlerin raf ömrü kısalabiliyor.

PATATES VE SOĞANI BİR ARADA TUTANLAR DİKKAT

Patates ve soğanın uygun koşullarda saklanması, raf ömrünü uzatabiliyor. Ancak patates ve soğanı bir arada tutmak, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Çünkü bu iki besinin birlikte saklanması, etkileşime girerek soğanların daha erken bozulmasına sebep olabiliyor. Bu nedenle patates ve soğanı bir arada tutanların, bu noktaya dikkat etmeleri öneriliyor.

Patatesin Saklanması: Bu besin saklanırken, nem ve güneşten uzak tutulması öneriliyor. Ayrıca evin serin ve güneş görmeyen bir yerinde saklanması, raf ömrünü uzatabilir. Ek olarak saklanırken sepet veya çuval tercih edilebilir. Ancak çuval veya sepet evde yoksa, nemsiz ve temiz bir kutuda da muhafaza edilebilir.

Soğanın Saklanması: Bu besinin buzdolabında saklanması önerilmiyor. Nitekim evin serin, güneş görmeyen ve çok fazla nem olmayan bir yerinde saklanması tavsiye ediliyor. Ayrıca çuvalda saklanırsa, beton ile temas ettirilmesi önerilmiyor.