Okan Kabuk
Patates içeriğindeki; kalsiyum, demir, fosfor, çinko ve magnezyum gibi elementler sayesinde kemik sağlığının korunmasında faydalı olabiliyor. Ayrıca haşlama ve kızartma başta olmak üzere çeşitli şekillerde tüketilebiliyor.
Soğan; A, B ve C vitaminleri açısından önemli bir kaynak olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca kükürt, kalsiyum, demir ve magnezyum açısından da zengin. Öte yandan birçok yemeğin içerisine eklenebiliyor. Ek olarak sade bir şekilde de tüketilebiliyor.
Soğan ve patates pek çok insan tarafından tüketiliyor. Bu nedenle genellikle toplu şekilde satın alınabiliyorlar. Öte yandan patates ve soğan aynı kapta saklandığında, bazı istenmeyen sonuçları ortaya çıkartabiliyor. Bu nedenle patates ve soğanı aynı kapta saklayanların dikkat etmeleri öneriliyor.
Patates ve soğan uygun şartlarda saklanmalı. Aksi takdirde daha erken tüketilemez hale gelebilir. Öte yandan patates ve soğan aynı kapta saklanırsa, etkileşime girebilirler. Bunun sonucunda ise soğanların daha erken bozulduğu gözlemlenebilir.