Patateslerin yapısına uygun şekilde saklanması gerekiyor. Aksi takdirde yeşillenerek filizlendiği görülebilir. Bunun yanı sıra filizlenmiş haldeki patatesler tüketilirse bazı sağlık problemlerine neden olabilir.
Patateste filizlenme durumuna dikkat edilmeli. Nitekim filizlenme görüldüyse, tüketilmemeli. Çünkü filizlenme patatesin kimyasını bozabilir. Eğer bu şekilde tüketilirse; mide bulantısı, kusma, ishal, baş dönmesi, mide krampları, baş ağrısı ve boğazda yanma gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
Patates filizlenmesini önleyebilmek için saklandığı yere bir adet ada çayı koyulması tavsiye ediliyor. Bu sayede patateslerin daha uzun süre filizlenmeden ve çürümeden bekletilmesi sağlanabilir. Bunun yanı sıra kuru ve serin bir yerde saklanması da tavsiye ediliyor. Ek olarak patates filizlenmesini önleyebilecek diğer yöntemlerden bazıları aşağıda yer alıyor.
Muz, soğan, elma, armut ve diğer meyvelerle birlikte saklanan patatesler daha erken filizlenebilir. Bu nedenle ayrı şekilde saklanması tavsiye edilir.
Nane yağı ve karanfil yağı gibi organik yağlar, patates filizlenmesini engelleme konusunda faydalı olabilir. Ancak doğru muhafaza koşullarına da dikkat edilmeli.