Patates tüketenler dikkat! Bu şekilde tüketirseniz mide bulantısına neden olabilir

Patateslerin doğru şartlarda saklanmaması, güneşe maruz bırakılması veya uzun süre bekletilmesi yeşillenerek filizlenmesine sebebiyet verebilir. Hatta bu durumların sonucunda tamamen yeşile döndüğü de gözlemlenebilir. Bu nedenle patates filizlenmesini önleyebilmek için doğru şartlarda muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor. İşte detaylar…

Patateslerin yapısına uygun şekilde saklanması gerekiyor. Aksi takdirde yeşillenerek filizlendiği görülebilir. Bunun yanı sıra filizlenmiş haldeki patatesler tüketilirse bazı sağlık problemlerine neden olabilir.

BU ŞEKİLDE TÜKETİRSENİZ MİDE BULANTISINA NEDEN OLABİLİR

Patateste filizlenme durumuna dikkat edilmeli. Nitekim filizlenme görüldüyse, tüketilmemeli. Çünkü filizlenme patatesin kimyasını bozabilir. Eğer bu şekilde tüketilirse; mide bulantısı, kusma, ishal, baş dönmesi, mide krampları, baş ağrısı ve boğazda yanma gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

PATATES FİLİZLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Patates filizlenmesini önleyebilmek için saklandığı yere bir adet ada çayı koyulması tavsiye ediliyor. Bu sayede patateslerin daha uzun süre filizlenmeden ve çürümeden bekletilmesi sağlanabilir. Bunun yanı sıra kuru ve serin bir yerde saklanması da tavsiye ediliyor. Ek olarak patates filizlenmesini önleyebilecek diğer yöntemlerden bazıları aşağıda yer alıyor.

Muz, soğan, elma, armut ve diğer meyvelerle birlikte saklanan patatesler daha erken filizlenebilir. Bu nedenle ayrı şekilde saklanması tavsiye edilir.

Nane yağı ve karanfil yağı gibi organik yağlar, patates filizlenmesini engelleme konusunda faydalı olabilir. Ancak doğru muhafaza koşullarına da dikkat edilmeli.